• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Всесвітній день співчуття або Всесвітній день милосердя, відзначається у світі щорічно 28 листопада.

Всесвітній день співчуття або Всесвітній день милосердя, відзначається у світі щорічно 28 листопада.

2023-11-28

/Files/images/дитина.jpg
28 листопада відзначають Всесвітній день милосердя(World Compassion Day) або Всесвітній день співчуття. Цей день є свідченням неминущих цінностей ахімси (ненасильства) і співчуття. Ці принципи, глибоко вкорінені в різноманітній релігійній спадщині Індії, є основою цього міжнародного дня. Вперше цей день був концептуально розроблений і втілений в життя Прітішем Нанді, індійським поетом, журналістом і активістом, який задумав створити платформу, що не лише замислиться над цими цінностями, але й надихне на практичні зміни в усьому світі.

ІНАВГУРАЦІЙНЕ СВЯТКУВАННЯ

Інавгурація Всесвітнього дня милосердя відбулася в Мумбаї, Індія, у 2012 році за присутності 14-го Далай Лами, який був активним прихильником цього дня. Основна увага була зосереджена на захисті тварин і просуванні вегетаріанства не лише як вибору для здоров’я, але і як моральної позиції проти шкоди, що завдається іншим видам тварин. У цей день зібралися світові ікони та лідери думок, щоб поділитися своїми ідеологіями та принципами, прагнучи зробити гандіанські ідеали ахімси та співчуття актуальними для нашого часу.

ГОЛОСИ ВПЛИВУ ТА СПІВЧУТТЯ В СУЧАСНОМУ СВІТІ

Далай-лама під час першого Всесвітнього конгресу наголосив на необхідності “універсальної відповідальності”, яка виходить за межі взаємодії між людьми і включає в себе всі форми життя. Цю думку поділяє Прітіш Нанді, який бачить Всесвітній день милосердя як глобальний форум для натхнення змін на соціальних, політичних та екологічних платформах.
Перед обличчям сучасних викликів, таких як пандемія Covid-19 та конфлікти на кшталт війни в Україні, заклик до співчуття ніколи не був таким важливим. Дослідження показали, що придушення імпульсів співчуття може мати згубний вплив на психічне здоров’я і благополуччя. І навпаки, прояви милосердя в ці часи продемонстрували нашу здатність до доброти і солідарності.

ПЕРЕВАГИ СВЯТКУВАННЯ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ МИЛОСЕРДЯ

Відзначення Всесвітнього дня милосердя має кілька переваг:
  • Сприяння глобальній єдності. Він об’єднує людей, підкреслюючи нашу спільну людяність.
  • Співчутливі вчинки вивільняють ендорфіни, покращуючи наш настрій та емоційний стан.
  • Зміцнення стосунків. Співчуття поглиблює міжособистісні зв’язки, сприяючи розумінню і повазі.
  • День заохочує людей робити добрі справи у своїх громадах.
  • Проливає світло на проблеми, які потребують співчутливих дій, такі як бідність та екологічні проблеми.
  • Сприяння емпатії, цей день підкреслює важливість поставити себе на місце іншого, щоб побудувати суспільство з більшим розумінням.
  • Заохочення до самоспівчуття – нагадує нам ставитися до себе з добротою і розумінням.
Кiлькiсть переглядiв: 10

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.